Keto Kihívás: A D-BHB Diéta Gyakori Kérdései és Friss Hírek

Energiatermelés a Ketogén Életmódhoz: Endogén és Exogén Ketonok

Energiatermelés a Ketogén Életmódhoz: Endogén és Exogén Ketonok

Általában, amikor az endogén ketózist próbáljuk elérni

Az endogén ketózis időtartama

A test saját ketonok termelése hosszabb böjtölés vagy ketogén diéta révén általában 72 órától egy teljes héten át is eltarthat, hogy valóban emelkedjenek a ketonok szintjei.

Ketonok szerepe a testben

Testünk ketonokat termel, így ezek az egyik fő energiaforrások, amelyeket a testünk használhat, és valójában az egyetlen másik fő üzemanyag, amelyet agyunk fel tud használni.

Ketózis és vércukorszint

A ketózis állapota általában összefüggésbe hozható az egyensúlyozottabb és stabilabb vércukor- és inzulinszinttel. Sokan úgy fogalmazzák meg, hogy nincsenek olyan jelentős ingadozások az energiaszintjükben, ami sokak számára nagy előny.

A ketózis hatása az étvágyra és az exogén ketonok szerepe:

Endogén és exogén ketózis

Egy ideális világban az egyénnek endogén módon, például mozgás, böjtölés és étrend révén, valamint exogén módon, kiegészítéssel kellene ketonokat termelnie. Az endogén ketontermelés csak fokozza az exogén ketonkiegészítés előnyeit, mivel a sejtszinten jobb ketonfelhasználóvá tesz.

Az étvágycsökkentő hatás

Az emberek arról számolnak be, hogy ketózis metabolikus állapotában kevesebb éhségérzetük van. Tehát ez egy nagyon gyakori válasz, hogy az emberek nem annyira motiváltak több étkezést naponta fogyasztani, és nassolni közöttük. Tehát vannak étvágycsökkentő hatásai a ketózisnak.

Exogén ketonkiegészítés hatása

Az exoketon, a KetoMax és KetoBasix termékek úgy állították össze, hogy növelje a terápiás szintű exogén ketonokat, amely nem állítja le a ketogenezist. Valójában azt fogod tapasztalni, hogy elősegíti a ketogenezist. Egyetlen adag exogén ketonok általában 15-20 perc alatt emeli meg a béta-hidroxivajsav szinteket, és általában körülbelül két órán át emelkedett maradnak.

Ketózis és teljesítményfokozás

Az adagtól függően olyan ketózis szintet érhetünk el, amely határozottan metabolikus hatásokkal járhat, amelyek potenciálisan fokozhatják a teljesítményt.

Kutatások és megállapítások

Az emberek még mindig kutatást végeznek annak megértése érdekében, mi a különbség a ketózis között, amelyet az étrendi ketózis vagy böjtölés okoz, és az exogén ketonok között. Sok kutatás azt sugallja, hogy sok átfedéses út létezik.

Exogén ketonok előnyei

Ha a ketonok jelen vannak a vérben, akkor felvételre kerülnek a szövetek által, és metabolizálódnak. Az exogén ketonok egyedülálló üzemanyagok, amelyeket közvetlenül lehet kiegészíteni annak érdekében, hogy ketózis állapotot érjenek el. Ezeket exogén módon szállítva a ketózis gyorsan elérhetővé válik, és üzemanyagot biztosít az agy, a szív és az izomzat számára.